Απεντόμωση: Με τον όρο απεντόμωση εννοούμε την καταπολέμηση βαδιστικών ή ιπτάμενων εντόμων τα οποία είναι ενοχλητικά ή αποτελούν κίνδυνο για την προσωπική  ή τη δημόσια υγεία ( κατσαρίδες, μύγες, ψύλλοι, κουνούπια, σκορπιοί, αράχνες κτλ).

Η απεντόμωση γίνεται εσωτερικά και εξωτερικά του χώρου, ανάλογα με το πρόβλημα, με χρήση βιοκτόνων  με τη μορφή ψεκασμού, ειδικών  τζελ  ή με τη μέθοδο επιχρίσματος.  Σε όλες τις εφαρμογές  χρησιμοποιούνται μόνο πρωτότυπα σκευάσματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσία του υπεύθυνου επιστήμονα της εταιρίας. 

Απολύμανση: Με την απολύμανση καταπολεμάμε παθογόνους  μικροοργανισμούς , ιούς , βακτήρια κλπ. Η εφαρμογή γίνεται  με χρήση ειδικών μηχανημάτων (ulv foggers) που δημιουργούν ‘’ομίχλη’’ μέσα στο χώρο τον οποίο απολυμαίνουμε. Επίσης μπορεί να γίνει και με απλό ψεκασμό εάν πρόκειται  για επίπεδη επιφάνεια (π.χ.  δάπεδο)

Κίνδυνοι για την υγεία από τις κατσαρίδες.

Οι κατσαρίδες είναι η αρχαιότερη σωζόμενη μορφή εντόμου στον πλανήτη.
Μερικά από τα κοινά είδη κατσαρίδες βρίσκουμε στην χώρα μας είναι η γερμανική κατσαρίδα (Blatella germanica), η ανατολίτικη κατσαρίδα (Blatta orientalis) και η αμερικάνικη κατσαρίδα (Periplaneta americana).

Χρονολογείται από περίπου 350 εκατομμύρια χρόνια πριν και είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτές.

Πέραν του ότι είναι μια ενόχληση και τρομακτικές στον άνθρωπο, υπάρχουν και πιο επιβλαβείς λόγοι για τούς οποίους πρέπει να απαλλαγούμε από αυτές. Οι κατσαρίδες φέρουν μικροοργανισμούς που προκαλούν ασθένειες και μπορούν να μολύνουν τις επιφάνειες και τα τρόφιμα.

Οι κατσαρίδες είναι επίσης μια σημαντική ανησυχία λόγω του γεγονότος ότι παράγουν πολύ ισχυρά αλλεργιογόνα που έχουν συνδεθεί με την ανάπτυξη άσθματος.
Ευτυχώς, οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι η πρόληψη και ένα πλάνο έλεγχου κατσαρίδων μπορεί να μειώσει το επίπεδο αυτών των αλλεργιογόνων σε μολυσμένα κτίρια.