Τα στρώματα ύπνου είναι μία οικονομική επένδυση που κοστίζει αρκετά. Για αυτόν το λόγο χρειάζονται διαρκή συντήρηση και καθαριότητα ώστε να έχουμε τη μέγιστη ποιότητα τις ώρες που κοιμόμαστε σε αυτά.  

Τα στρώματα είναι ένας ιδανικός βιότοπος για τα ακάρεα σκόνης και έχουν τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξή τους. Μέχρι 2500 ακάρεα μετρήθηκαν σε ένα γραμμάριο σκόνης, αυτό αντιστοιχεί σε δύο εκατομμύρια σε ένα διπλό στρώμα. Αυτός ο γιγαντιαίος πληθυσμός  παράγει περιττώματα, που σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη αλλεργιών. Τα περιττώματα αναμιγνύονται με την σκόνη και εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό από το στόμα, τα μάτια, τη μύτη και το δέρμα.

Τα πρησμένα βλέφαρα το πρωί, τα κοκκινισμένα μάτια με ενδεχόμενο κνησμό, η μύτη που τρέχει είναι πιθανά σημάδια αλλεργίας που προκλήθηκαν από τα περιττώματα των ακάρεων.

Το σύστημα βιοκαθαρισμού στρωμάτων της DBUG εφαρμόζεται επί τόπου, με τη δημιουργία  ισχυρού κενού αέρος (αναρρόφηση)  και τη χρήση  UVC  ακτινών δρουν ως καταστροφική μέθοδος  για τα ακάρεα, βακτηρίδια, ιούς, μύκητες και σπόρια. 

Η απολύμανση πραγματοποιείται  εξ ολοκλήρου χωρίς χημικές ουσίες και θεωρείται η καλύτερη στην ιατρική κοινότητα.

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΕΝΟΣ ΣΤΡΩΜΑΤΟΣ 180x200 περίπου 35min.

Πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί το στρώμα;    ΆΜΕΣΑ

Το στρώμα πιστοποιείται για τον καθαρισμό του. Στο πιστοποιητικό αναγράφεται και η ημερομηνία του επόμενου προτεινόμενου  καθαρισμού.  Συστήνεται να γίνεται καθαρισμός ανά διαστήματα 6 έως 12 μηνών.