Τα προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν σε μια  επιχείρηση ή οργανισμό από την ύπαρξη παρασίτων ποικίλλουν.

Η ύπαρξη τρωκτικών ή κατσαρίδων σε ένα εστιατόριο ή SUPER MARKET αποτελεί απειλή όχι μόνο για την υγεία του καταναλωτή αλλά και για την υγεία της ίδιας της επιχείρησης αφού κινδυνεύει  από κυρώσεις του ΕΦΕΤ και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

Παρομοίως, η ύπαρξη τρωκτικών ακόμη και σε επιχειρήσεις που δεν δραστηριοποιούντα στο χώρο των τροφίμων μπορεί  να αναστείλει την ομαλή λειτουργίας τους, αφού τα ποντίκια καταστρέφουν τρώγοντας  λειτουργικά μηχανήματα ή εξαρτήματα όπως καλώδια, σωλήνες κτλ.

Η DBUG δημιουργεί προγράμματα καταπολέμησης παρασίτων πλήρως εναρμονισμένα με τις απαιτήσεις του ΕΦΕΤ, ΕΟΦ και συστημάτων διασφάλισης ποιότητας ISO, HACCP και ανταποκρίνεται  με ίσο βαθμό σοβαρότητας και υπευθυνότητας ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησης.